Pizza ako z pizzérie

01.12.2011 21:10

Suroviny

Potrebujeme hladkú múku (260 g), polohrubú múku (260 g), olivový olej (4 polievkové lyžice), soľ (2 čajové lyžičky), cukor (1 čajová lyžička), vodu (300 ml) a kvasnice (1 balenie = 42 g). Cesto môžete robiť buď stredovekým spôsobom - ručne, alebo v "chlebovači" (domáca pekáreň na chlieb). V každom chlebovači je totiž mód miesenia cesta. Do nádoby nahádžete všetko čo treba a neriešite, o 60 minút je všetko spravené.Cesto spravte deň dopredu a nechajte odležať v chladničke. Ak nestíhate, nevadí, bude stále použiteľné a chutné, ale s odstátím je lepšie!


Prešiel deň - vytiahnite cesto a RUČNE z neho narobte tvar pizze. 1 dávka cesta = 4 veľké pizze. Na cesto potrieme pravý paradajkový pretlak, k tomu ale zamiešajte ešte roztlačný cesnak a nasledujúce korenia: bazalka, oregano a tymián.



Pre ukážku vám ponúkneme obľúbený mix: kukurica, najemno nakrájaná paprika, šunka, chilli papričky, sem-tam niva, olivy a na vrch samozrejme syr, najlepšie nejaký eidam. Kto máte radi, nezabudnite na šampiňóny.

Dáme ju na plech a piect na 230 stupňov a podávame s kvalitným, najlepšie slovenským vínkom. Dobrú chuť!

 

 

 

 

Dakujeme www.varecha.sk