Pizza ako z pizzérie
Suroviny
- 260 g hladká múka
- 260 g polohrubá múka
- 4 PL olivový olej
- 2 KL soľ
- 1 KL cukor
- 300 ml voda
- 42 g kvasnice
- bazalka
- oregano
- tymián
- 400 g syr (na strúhanie, napr. eidam)
- kečup
- kukurica
- 1 ks paprika
- šunka
- chilli papričky
- syr niva
- 1 ks cibuľa
- klobása
- slanina
Potrebujeme hladkú múku (260 g), polohrubú múku (260 g), olivový olej (4 polievkové lyžice), soľ (2 čajové lyžičky), cukor (1 čajová lyžička), vodu (300 ml) a kvasnice (1 balenie = 42 g). Cesto môžete robiť buď stredovekým spôsobom - ručne, alebo v "chlebovači" (domáca pekáreň na chlieb). V každom chlebovači je totiž mód miesenia cesta. Do nádoby nahádžete všetko čo treba a neriešite, o 60 minút je všetko spravené.Cesto spravte deň dopredu a nechajte odležať v chladničke. Ak nestíhate, nevadí, bude stále použiteľné a chutné, ale s odstátím je lepšie!
Prešiel deň - vytiahnite cesto a RUČNE z neho narobte tvar pizze. 1 dávka cesta = 4 veľké pizze. Na cesto potrieme pravý paradajkový pretlak, k tomu ale zamiešajte ešte roztlačný cesnak a nasledujúce korenia: bazalka, oregano a tymián.
Pre ukážku vám ponúkneme obľúbený mix: kukurica, najemno nakrájaná paprika, šunka, chilli papričky, sem-tam niva, olivy a na vrch samozrejme syr, najlepšie nejaký eidam. Kto máte radi, nezabudnite na šampiňóny.
Dáme ju na plech a piect na 230 stupňov a podávame s kvalitným, najlepšie slovenským vínkom. Dobrú chuť!
Dakujeme www.varecha.sk