Šunková pizza
Potrebujeme:
250g hladkej múky
75g masla alebo Palmarinu
6-7 polievkových lyžíc mlieka
1 vajce
soľ.
PLNKA: 3 čajové lyžice kečupu, 1 cibuľa, olej, 3 rajčiny, mleté korenie, soľ, oregáno, 150g šunky, 100g tvrdého syra.
Postup:
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme zmäknuté maslo, mlieko, vajce a troška soli. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnaké bochníky a vyvaľkáme z nich guľaté placky. Placky potom uložíme na vymastený plech a potrieme ich kečupom. Na takto pripravené placky rozdelíme šunkovú zmes, obložíme na kolieska pokrájanými rajčinami, osolíme, okoreníme, posypeme podľa chuti oregánom a nakoniec pizze posypeme nastrúhaným tvrdým syrom. Pripravené pizze dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 20 minút. Vyberieme a ihneď podávame.